Köszöntelek az oldalon, kedves olvasó! Ezen a blogon számos koreai sorozafordítást találhatsz. Az oldal 2017 áprilisában nyitotta meg a kapuit a blogger és a drámakedvelő közösség előtt. A blogon folyó aktuális fordítás(ok) a Love Is Drop by Drop, a Doubtful Victory és a Hundred Year Inheritance című dráma. A részek megjelenésének várható időpontja bizonytalan, ahogyan időm engedi foglalkozom velük. Ha esetleg kérdésed, kérésed adódna az oldallal kapcsolatban ezen az e-mail címen elérhetsz: faantasykoreandrama@gmail.com (direkt van benne két "a"). Remélem, az oldal elnyeri a tetszésedet, és állandó látogatója leszel. Az olvasáshoz, sorozatozáshoz jó szórakozást kíván, kriszty96!   

2017. december 04.

Halihó! Ahogy tegnap azt facebookon ígértem, itt is van a sorozat első része. Ivon nagyon lelkes volt, amikor délelőtt írtam neki ezzel kapcsolatban, mert már nagyon kíváncsi volt rá, és igazából már 30-án megcsináltam hozzá a feliratot, csak elfelejtettem neki szólni, és azután nem is volt időm átnézni, így ezt ma meg is tettem. Ennél a sorozatnál megbeszéltük, hogy most nem lektorál, asszisztál, mert azt modta, hogy egyelőre elég neki a Revolutionary Love - amivel a héten szintén érkezni fogok, remélhetőleg dupla részekkel. Kikerült az újabb szavazás is - szerinted legyen-e jövőre is kampányjáték? címen. A puszta kíváncsiságom vezérelt, hogy erre most rákérdezzek, mert én személy szerint nagyon élveztem a játékot, csak szomorú voltam, hogy bár sokan jelentkeztek, mégis kevesen vettek részt a játékban, de ha nagy az érdeklődés iránta, akkor jövőre is szívesen megtartanám.

Azt írtam, hogy majd ebben a bejegyzésben infókat is fogok hozni a sorozatról, de úgy döntöttem, hogy inkább nem olvasok annyira mélyen utána, mert az tőlem is elragadná a sztori izgalmasságát, ami nem kicsit van benne jelen. Legnagyobb bánatomra nem fogok tudni egy időben haladni a vetítéssel - éppen ezért nem is olvastam el sokkal mélyebben, hogy merre terelődik a történet -, és ez már most elkserít. Egyetlen rész alapján soha sem lehet teljesen megítélni egy sztorit - hát még ha félórás részről van szó. Mindenesetre nekem már ez a fél óra is nagyon bejött a hangulatával és minden velejárójával együtt. Itt szerintem mindennek megvan a maga oka, néhol titokzatossággal fűszerezve, és ennek hála úgy gondolom, hogy a sorozatnak hosszú távon is sikerülni fog fenntartani a nézők érdeklődését. Mindig is szerettem az olyan sztorikat, amik a börtöni életet mutatják be, hiszen az nekünk, kivülállóknak egy relytéjekkel teli világ, amiről tudjuk, hogy borzalmas, de hogy pontosan milyen módon azt csak az ott tartózodók tudják igazán. A karaktereket sem szeretném egyelőre túlzottan ajnározni vagy lehúzni, volt, aki idegesített egész egyszerűen azért, mert a karaktere pontosan az a fajta, akit a néző már alig vár, hogy eltűnjön a képből - szerencsére nekem jelenleg még csak egy ilyen van -, a főszereplőnk és barátja élete pedig kissé titokzatos. Mindössze annyit sikerült megtudnunk róluk, hogy megvádolták őket gyilkossággal, miközben állításuk szerint nagyon is ártatlanok. És míg az egyiküket napokon belül szabadlábra helyezik, addig a másikat életfogytiglanra ítélték. Ahhoz képest, hogy csak fél óra volt szerintem nagyon jól ellátták tartalommal és kellő izgalommal, ami személy szerint nekem nagyon felkeltette a kíváncsiságomat. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ez a sorozatot is feltöltöm indavideóra égetett felirattal, hiszen csak fél órás és a gépen ezt a műveletet rövid időn belül megcsinálja és talán ki is bírja. Ha minden jól alakul, akkor januárban vagy februárban lesz egy új gépem, amivel már majd az összes sorozatra rá tudom égetni a feliratot. És még szeretném azt is megemlíteni, hogy a poszter, borító szerintem állati jó lett a sorozathoz, nekem nagyon tetszik. Jó szórakozást a részhez!


 

2 megjegyzés:

 1. KRISZTY köszi a fordítást. Nekem egy kicsit még zavaros, nagyon az elején vagyunk, de jónak ígérkezik. Várom a folyt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Marcsi!
   Igazán nagyon szívesen! Valóban egy kicsit zavaros, hiszen szerintem egy kicsit összemixelték a dolgokat és nem időrendi sorrendben vannak a jelenetek, de ettől függetlenül nagyon szuper az egész. Nekem nagyon bejött a hangulata.:)

   Törlés