sorozat felirat

REVOLUTIONATY LOVE 15-16. RÉSZ (END)

Műfajok: ROMANTIKUS VÍGJÁTÉK  

Halihó! Ahogyan azt megígértem itt is vagyok a sorozat utolsó két részével. Nem tudom, hogy fogok-e még addig jelentkezni, de ha mégse, akkor ezzel szeretnék boldog békés karácsonyt és örömökben gazdag ünnepeket kívánni minden kedves blogolvasomnak, sorozatnézőnek, egyszóval mindenkinek! Nekem egyrészről ez most szomorú, egyben boldog dolog is, az egyik szemem azért nevet, mert a sorozat befejezésével végre sikerült elkészülnöm az első befejezett sorozatfordításommal, viszont a másik szemem azért sír, mert annyi kellemes pillanatot okozott nekem ez a történet, hogy borzasztóan fog hiányzoni a karakterekkel és minden velejárójával együtt. 
Igazából azt terveztem, hogy az utolsó két részt is külön-külön fogom majd hozni, de az utolsó pillanatban meggondoltam magamat, mert úgy gondoltam, hogy sokkal jobb lenne nektek is egyben megnézni a kettőt és nem megint izgulni, hogyan fog végződni a sztori, és két rész jobb karácsonyi ajándék is szerintem. Viszont emiatt nehéz volt idézetet beszúrni, mert az utolsó két epizódban nagyon sok szép gondolat volt, amik közül alig bírtam válogatni, de végül sikerült kiválasztanom hármat, amik nagyon tetszettek. Lentebb leírom a gondolataimat a véggel kacsolatban. Egyébként még fogok idén jelentkezni, valamikor a jövőhét közepén, mégpedig a Love Is Drop by Drop folytatásával(!) és egy résszel idén még mindenképpen a Doubtful Victory-val!
Meg kellett tennem. De ez a helyes.
Ki kell javítanod a hibákat, hogy
újrakezdhesd. Te mondtad, hogy
sok mindenünk van, és kiváltásgaink
vannak. Csak kevés olyan dolog van,
amit nem tehetünk meg. Szinte mindent
megtehetünk. Tehát helyesen kell
cselekednünk. Ha jobbá tesszük a céget,
az jó lesz apának és az alkalmazottaknak
is. Jobbá tudjuk tenni a világot. Így kell
használnunk a kiváltságinkat. Ez az,
amit a nemesség kötelez...
...Ha egy út véget ér, egy új nyílik meg.
Ha egy ajtó bezárul, egy másik ajtó
nyílik ki helyette. Amikor a tél véget ér,
beköszönt a tavasz. Ha elesek, akkor
erősebb leszek. A legjobb vég, az
igazi kezdet. Az őszinte kétségbeesés
a remény kezdete.
Már sokszor (összesen 14 bejegyzésben) elmondtam, hogy mennyire szeretem ezt a sorozatot, mennyire a szívemhez nőtt, és én így a végén úgy gondolom, hogy mindenképpen jó döntés volt a részemről ezt választani. Igaz, hogy nem kaptunk a történettől sok újdonságot, de én mindig úgy vagyok vele, hogy legtöbbször az érzelmek azok, amik végül eldöntik, hogy egy sztori jó-e vagy sem. Nem kell feltétlenül mindennek újszerűnek, kimagaslóan egyedinek lennie ahhoz, hogy jó legyen, mert sokszor az embernek az egyszerűségre is szüksége van, egy olyan történetre, mint amilyen a Revolutionary Love.
Tegnap Ázsia Ékkövein azt írtam, hogy kicsit elégedetlen vagyok a végével kapcsolatban. Mint tudjuk Hyuk bátyja jó pár mocskos dolgot tett; a saját öccsét próbálta meg tönkretenni, Je Hoonnal végeztette el a piszkos ügyeit, megfenyegetett, terrorozált másokat, Je Hoon apja miatta került ugye börtönbe is és a végén azt is megtudtuk, hogy a nőkkel kapcsolatban is voltak piszkos húzásai. És akkor ugye ott vannak még a kétes üzletek is. Az is kiderült, hogy az apjuk a BS-sel kapcsolatban milyen dolgokat követett el és, hogy ő sem angyallélek, hiszen a gyerekeit versengésre is késztette, Hyuk-ot verte is, ám meg is bűnhődik a tetteiért. Viszont engem az nagyon bosszant, hogy Hyuk bátyja nem, borzasztó könnyen megúszta, és ráadásul a vállalat sem ment tönkre, szóval fennáll a lehetősége, hogy a jövőben is mocskoskodni fog. Ezzel egyáltalán nem vagyok megelégedve, de az apjuk viszont önmagától ment el az ügyészségre, ami a természetéhez mérten példamutató cselekedet.
A kapcsolatok alakulása nekem tetszett. Több oldalon is olvastam, hogy sokak nem voltak megelégedve, hogy Hyuk és June között olyan lassan bontakoztak ki a dolgok. Szerintem ez igazából azért van, mert June még csak a sorozat végefelé döbbent rá arra, hogy tényleg szerelmes Hyuk-ba, míg Byun Hyuk már elég régóta tisztában volt az érzéseivel. Viszont az biztos, hogy ők ketten szeretik egymást, és Norvégia rengeteg lehetőséggel szolgál a számukra. Nagyon örültem annak is, hogy Je Hoon is lehetőséget kapott az érzései bevallására és tisztázására, és hogy a végén mosollyal az arcán figyelte a repülőgépet. Nagyon jó pillanat volt, amikor a két fiú összefogott, hogy legyőzzék az elnököt, és amikor Je Hoon azt mondta Hyuk-nak a cellában csücsülve, hogy megbánta, hogy nem fogadta el őt hamarabb barátjának. És kedvenc rendőröm is nagyot alakított, imádtam őt, és szuper volt látni, ahogyan a végén összejött a légiutas-kísérővel, ők ketten voltak a takarító brigád mellett a kedvenc mellékszereplőim. Remélem, hogy a rendőrrel a jövőben még találkozni fogok.
A karakterek változása fantasztikus volt. Ha visszaemlékezünk a sztori elején Byun Hyuk lényére, rettentő nagy a változás. Je Hoon is más lett, rájött arra, hogy haraggal és gyűlölettel semmit sem lehet elérni, már nem volt nyársatnyelt, hanem a kezébe vette az élete irányítását. Ahogyan June is, akinek immáron világossá vált, hogy pusztán a munkákkal, amiket végez, nem lehet boldog, így ideje magával is törődnie. Muszáj megemlítenem, hogy mennyire csodás női karakter volt, hiszen mostanában az összes női főszereplő érzelmi világa kimerül abban, hogy fáradtak, szomorúak, keserűek, szeretetre éhesek és a tetteiket sokszor a hiszti vezérli. De June telejesen más volt, aminek különösen örültem. 
Szóval összességében számomra egy fantasztikus élmény volt ez az egész. Abszolút nem bánom, hogy a végén kicsit kevesebb romantika volt, mert szerintem ebben a történetben nem feltétlenül ez volt a lényeg. Itt a fő az egymásra-és önmagunkra találás, a barátság, a család, az igazság és a hazugság valamit a csalás és annak megoldása közötti vékony peremen való ingadozás volt megfűszerezve a szegénység kontra gazdagság kérdésével. Volt egy jelenet, azt hiszem a 15. részben, amit nem tudok kiverni a fejemből, ez pedig az volt, amikor Hyuk előtt Kwon úr térdre rogyott és megfogta a lábát. A legtöbb gazdag szerintem ilyen esetben elutasító volna, de Hyuk letérdelt és megfogta a férfi kezét, míg az apja azt mondta a férfinak, hogy semmit sem tesz a fiáért, mert elárulta, Hyuk bátyja meg megfenyegette, ha nem hallgat, akkor megöli Je Hoont. Ebben mutatkozik meg, hogy mekkora az emberek közötti különbség a pénz miatt. Szóval renegteg tanuság volt az egészben egy olyan témával kapcsolatban, amit szerintem fontos boncolgatni, viszontr nem tudom, hogy ez segít-e meg is oldani a problémát, bár sejtésem szerint nem. De ettől függetlenül tényleg tanuságos, fantasztikus élmény volt, így mindenkinek csak ajánlani tudom a sorozatot, aki még nem vágott bele. Jó szórakozást kívánok a maratonozoknak, azoknak, akik velem együtt kísérték figyelemmel a sztorit! Ha esetleg van kedvetek, akkor Ti is osszátok meg velem a véleményemet, mert attól tartok, hogy valami gondolatot kihagytam, és talán úgy eszembe jutnának, és kíváncsi is vagyok, hogy mit gondoltok az egész történetről. Még egyszer jó szórakozást és mindenkinek köszönöm, aki támogatott a sorozat fordítása közben! Hamarosan újra jelentkezem!
Amikor a nevemen szólítottál,
képes voltam az igazi önmagam
lenni. Bárhová is mész, én ott
leszek. Ez lesz az életem értelme.

15. rész:  letöltés: videó | felirat
              
                  online: google drive

16. rész:  letöltés: videó | felirat
              
                  online: google drive

6 megjegyzés:

 1. Drága Kriszty,nagyon ügyes voltál!Köszönöm az utolsó részeket,nekem tetszett és bár a bátyó nem kapta meg itt a méltó büntetését előbb utóbb biztosan,mert ez a világ így működik .Persze szeretnénk látni,legalább filmen,hogy aki ilyen gonosz,nagyképű elnyeri a büntetését és mindenki örülhet,de ilyen a Földön nem létezik.Az egy másik világ ahova reméljük egyszer eljut az emberiség :) Amit leírtál azzal pedig egyetértek,nincs is mit hozzátennem.Azért az is újdonság volt,hogy Hyuk anyukája nem egy gonosz karakter volt,mint a koreai sorozatokban ez általában lenni szokott.Gratulálok az első sorozatodhoz,amit befejeztél,nagyon jó választás volt.Áldott,Békés,Boldog Karácsonyt kívánok!

  https://www.youtube.com/watch?v=DDt3u2Ev1cI

  http://utoskutyak.eu/wp-content/uploads/2015/12/gif-kar%C3%A1csony4.gif

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága Cicus!
   Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat, a támogatásodat, hálás vagyok azért, hogy minden egyes felirat elkészülése, poszt kitétele után biztattál, támogattál, megosztottad velem a véleményedet. Igen, ezt én is nagyon sajnáltam, de aztán a bejegyzés megírása után rájöttem, hogy talán az is egyfajta büntetés a számára, hogy ezentúl úgy kell majd élnie, hogy vesztesnek érzi magát, amiért elvesztette a harcot az öccse ellen, szóval valamilyen szinte végtére is rosszul jött ki a dologból. Valóban igazad van, éreztem, hogy valamit kihagytam, amikor gépeltem a soraimat, és örülök neki, hogy akkor ezek szerint hasonló véleményt sikerült alkotnunk a sorozatról. Köszönöm szépen még egyszer a támogatásodat és, hogy örülsz a választásomnak. Neked is békés, boldog, örömökben gazdag karácsonyt és újévet kívánok!:)

   http://kimchicloud.com/wp-content/uploads/2015/12/merrychristmas2.jpg

   Törlés
 2. Kedves KRISZTY! Köszönöm, ennek a remek sorozatnak a fordítását. Nagyon jó választás volt. Nálam ez többször nézős sorozat lesz.Nagyon tetszett.
  A fiúk aranyosak volt, a kis rendőr cuki pofa, a lányok is jók voltak. A bátyó az első perctől egy görény volt.
  Kívánok Neked békés, boldog karácsonyi ünnepeket, és
  Boldog Új Esztendőt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Marcsi!
   Igazán nagyon szívesen, örülök, ha örömet okozhattam vele! Ezzel én is így vagyok, szóval amint időm engedi megnézem előlről az egészet. Egyetértek azzal, amit írtál, Hyuk testvéréből már nem kicsit volt elegem. Neked is boldog, békés karácsonyt és örömökben gazdag újévet kívánok!:)

   Törlés
 3. Köszönöm szépen.:)

  VálaszTörlés

Szia! Ha a Sorozatbaráttal kapcsolatban akarsz írni, akkor kérlek, ne tedd, ugyanis nekem semmilyen szinten nincs közöm ahhoz az oldalhoz. Ha mégis írsz, a megjegyzésed törtlésre kerül! Megértésedet köszönöm!