Köszöntelek az oldalon, kedves olvasó! Ezen a blogon számos koreai sorozafordítást találhatsz. Az oldal 2017 áprilisában nyitotta meg a kapuit a blogger és a drámakedvelő közösség előtt. A blogon folyó aktuális fordítás(ok) a Love Is Drop by Drop, a Come and Hug Me és a Hundred Year Inheritance című dráma. A részek megjelenésének várható időpontja bizonytalan, ahogyan időm engedi foglalkozom velük. Ha esetleg kérdésed, kérésed adódna az oldallal kapcsolatban ezen az e-mail címen elérhetsz: faantasykoreandrama@gmail.com (direkt van benne két "a"). Remélem, az oldal elnyeri a tetszésedet, és állandó látogatója leszel. Az olvasáshoz, sorozatozáshoz jó szórakozást kíván, kriszty96!   

2018. május 19.

Halihó! Meghoztam az ígért sorozat első két részét, ami nekem nagyon izgalmas, kicsit hátborzongató, és sok kérdést felhalmozó volt. Egyébként a későbbiekben, pontosabban az ötödik résztől majd négyesével fogom hozni a részeket, csak most minél előbb szerettem volna az első kettőt közzétenni, tehát jövőhéttől négyesével érkeznek majd az epizódok és a héten még szeretném hozni a következő kettőt, azaz a hármast és a négyest.
Eleinte egy kicsit gubancosak voltak nekem a családi kapcsolatok, de szerencsére ez nem tartott túl sokáig, hamar rájöttem, hogy apuci nem egy egyszerű apuci, hanem egy mostohaapuci és ráadásként még sorozatgyilkos is. A pasas aurája és arckifejezése már önmagában hátborzongató és rémisztő volt egyes jeleneteknél, és az csak tetézte ezt az egész torz képet, hogy a fia - a mostohafia és lánya mostohatesója - szerintem sejt valamit, hiszen furcsa pillantásokat vetett apja táskájára és még a TV-t is túl feszülten nézte, amikor a hírekben beszámoltak a gyilkosságról. Na meg a kislány - a mostohalánya - is félénk vele kapcsolatban, és szereintem a másik fiú - történetünk főhőse - is sejt valamit a férfiról. Egyébként abból lehetett rájönni, hogy nem vérszerinti rokonok, hogy a férfi azt mondta, hogy két éve élnek együtt, de ennek ellenére egy kicsit túl könnyedén dobálóznak az olyan szavakkal, mint az "apa".
A színészek játéka nekem nagyon bejött, különösen a felnőtt Chae Do Jin-é. Nagyon jól átélte a szerepet, és kicsit olyan volt, mint aki beleőrült az életbe, elege van, de küzd és igyekszik elviselni, hogy mások őt is megbélyegzik azért, amit az apja tett. Volt egy kis őrült beütése, de ez az a fajta őrültség, amit a szenvedés vált ki, és ezt sokszor összetévesztik a megbolondulással. 
Személy szerint azt mondhatom, hogy számomra nagyon jó kezdés volt. Belepillantottunk a jelen szenvedésébe, ahol a fiú még annyi év után is vezekel az apja bűnéért, megvető pillantások kereszttüzében ragadt, ahol a lány még mindig szenved, nem találja az igazi helyét, a pszichopata szó rögtön a múltját juttatja az eszébe, ezért még a nevét is megváltoztatja, hogy ne tudják, kicsoda valójában. És természetesen a gyerekkor is felsejlik, megtudjuk hol, milyen körülmények között találkoztak először, és a fiú apjának ténykedése is bemutatásra kerül egyelőre csak nagyvonalakban.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, szerintem remekelni fog a sztori! Jó szórakozást hozzá!

4 megjegyzés:

 1. Szia Kriszty!
  Köszönöm. Hát ez egy hátborzongató kezdet volt. Ez a két rész nálam kiverte a biztosítékot. Az apuci nem egy megnyerő arcú pasi, brrrr. -nem sok plasztikai műtétje volt a valós életben-. bizakodom, hogy a folytatás egy kicsit lájtosabb lesz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Marcsi!
   Igazán szívesen!:) Valóban az volt, de egy kicsit számítottam is ilyesmire a beharangozója alapján. Tényleg nem, és még erre a pasasra mondták azt hiszem az első részben, hogy jóképű és hozzá hasonlították a fiát. Amikor ezt mondták azt gondoltam, hogy "Na ne csak ezt ne! Elhagyták a szeműket vagy megvakultak?" Szerintem még a következő részekben sem fognak majd lelassítani, mármint az ötösben és a hatosban, de reménykedjünk, hogy ez nem laposítja el a sztorit.:)

   Törlés
 2. Hú ez kőkeménynek igérkezik...de vittem köszönettel...Kata58

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kata58!
   Igazán nagyon szívesen!:) Valóban kőkemény, de egyben izgalmas is, én nagyon élvezem a fordítását!:)

   Törlés