Köszöntelek az oldalon, kedves olvasó! Ezen a blogon számos koreai sorozafordítást találhatsz. Az oldal 2017 áprilisában nyitotta meg a kapuit a blogger és a drámakedvelő közösség előtt. A blogon folyó aktuális fordítás(ok) a Love Is Drop by Drop, a Come and Hug Me és a Hundred Year Inheritance című dráma. A részek megjelenésének várható időpontja bizonytalan, ahogyan időm engedi foglalkozom velük. Ha esetleg kérdésed, kérésed adódna az oldallal kapcsolatban ezen az e-mail címen elérhetsz: faantasykoreandrama@gmail.com (direkt van benne két "a"). Remélem, az oldal elnyeri a tetszésedet, és állandó látogatója leszel. Az olvasáshoz, sorozatozáshoz jó szórakozást kíván, kriszty96!   

2018. május 20.

Halihó! Így estére sikerült lefordítanom és átnéznem a sorozat következő két részét, de mint már mondtam jövőhéttől négyesével fogom hozni, úgyhogy szerintem vasárnaponként lehet a soriból frissre számítani, ha nem jön közbe semmi, és ki tudnom tenni. Mindenesetre azt tervezem, hogy egy időben fogok haladni a vetítéssel, szóval nem kell majd sokat várni a következő részekre. Amúgy én magam sem tudnék várni, annyira magával ragadott a sorozat.
Pontosítom a tegnapi bejegyzésben írtakat: mostohaapuci úgy néz ki, hogy csak a kislánynak mostohaapuci, tehát a két fiú a saját fia az egyik előző házasságból - eddig ugye négyszer nősült meg a mi kis pszichopatánk -, az a felesége pedig akkor halt meg, amikor főhősünk nyolc éves volt. Na már most azt is megemlítették, hogy a férfi a harmadik feleségét is megölte, vajon a fiú anyja volt az vagy egy későbbi felesége? - ez megint csak egy megválaszolnivaló kérdés.
Ebben a két részben sem lassít a sorozat, ami egy kicsit aggaszt, annál is inkább, hogy a negyedik rész végén lévő előzetes szerint a következő részekben fogják megmutatni, hogyan ölte meg mostohaapuci/pszichopata a lány szüleit, nekem legalábbis nagyon így tűnt a képkockákból. Remélem, hogy az elején bemutatott túlzott eseményáradat nem megy majd a sorozat rovására és laposodik el.
Mindenesetre megdöbbentő ez a pszichopata. 12 embert ölt meg csekély két év leforgása alatt, és a fiát is erre akarta sarkallni, aki szerintem, ha továbbra is ebben a környezetben élt volna, könnyen meglehet, hogy ő maga is az apja sorsára jutott volna. Komolyan képes volt az mondani a fiúnak, hogy az emberek olyanok, mint az állatok, és hogy a szeretet gyengévé és szálamassá tesz, ezért meg kell tőle szabadulni, az olyan dogoktól, amik gyengévé és szánalmassá tesznek. És volt olyan nagylelkű, hogy felajánlotta, hogyha a fiának nem megy ő megteszi helyette. Ez az ember kicsapta nálam a biztosítékot. És nem csak nálam, hanem jelenlegi feleségénél is, aki szerencséjére vagy szerencsétlenségére - esetleg mindkettőre egyszerre - rájött arra, miért is kapcsolja ki a férje a telefonját, és tűnik el éjszakánként a kutyafarmján. 
Tényleg egy hátborzongató sztori, de engem egyszerűen ennek ellenére is borzasztóan leköt. Biztos vagyok benne, hogy sokan ódzkodnak tőle, hiszen az ilyen pszichopatákról szóló sorozatokat, filmeket, könyveket nem mindenki gyomra tudja bevenni, de engem mindig is érdekeltek az ilyenek, már csak azért is, hogy mi motiválhatja, hajthatja őket. De szerintem ez a történet nem csak erről szól, ez csak amolyan bevezető szál, ami egészen addig fonódik, míg általa eljutunk addig a pontig, hogy megtudjuk, két főhősünk, hogyan dolgozza fel a múltat, hogyan képes együttélni vele és egymásra találni, begyógyítani egymás sebeit. Engem már nagyon érdekel az a bizonyos majdnem ájulásos újra találkozás, amit az előzetes előrevetített.
Mindenkinek jó szórakozást a részekhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése